به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، بهطورکلی،عوامل بیماریهای قلبی دو دسته هستند.دسته اول،عوامل قابل اصلاح و دسته دیگر،عوامل غیرقابل اصلاح که بروزآنهادست شخص نیست وفرد درآن نقشی ندارد.یکی ازاین عوامل غیرقابل اصلاح،سن است که مانمیتوانیم مانع بالارفتن آن شویم.
مورد دیگر، جنسیت است که براساس تجربه، بیماریهای قلبی در مردان بیشتر از زنان بروز پیدا میکند.سابقه خانوادگی و ژنتیک هم ازجمله عوامل غیرقابل اصلاح درروند بیماریهای قلبی است. اماخوب است بدانیم که ما میتوانیم درعوامل قابل اصلاح، نقشی مؤثر داشته باشیم و از بروز بیماریهای قلبی تا جای ممکن جلوگیری کنیم. فعالیت بدنی، پرهیز از دخانیات و از همهمهمتر،تغذیه مناسبازجمله این عوامل است.اماتغذیه پیشگیرانه دربروزبیماریهای قلبی وحتی کنترل آن،چه ویژگیهاییدارد؟
نکته مهم در تغذیه این است که انرژی موجود در غذا باید متناسب با نیاز بدن ما باشد؛ موضوعی که با درنظرگرفتن وزنمان مشخص میشود. به عبارت دیگر، اگر وزنمان در محدوده سالم است، بدین معناست که انرژی کافی و بهاندازهای از مواد غذایی دریافت میکنیم و اگر چنین نیست، نشاندهنده این است که تغذیه سالم و درستی را دنبال نکردهایم.
اما منظور از مصرف غذاهای کمکالری و مغذی چیست؟ نمونهای از این نوع غذاها، سبزیجات هستند که با وجود کالری کم، مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین میکنند. البته در این میان نباید فراموش کرد که اگر داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنیم، باید از مصرف بیشاز حد سیر و پیاز که خاصیت ضد لخته و رقیقکننده دارند، پرهیز نماییم تا تداخل دارویی رخ ندهد.
نکته بعدی در کنار مصرف سبزیجات، توجه به میوههاست. میوهها با داشتن رنگهای مختلف، آنتیاکسیدان قابلتوجهی را به بدن میرسانند. مثلا طالبی سبز، پرتقال نارنجیرنگ و...هرکدام با ترکیبات شیمیایی طبیعی خود، میتوانند سلامتبخش قلب انسان باشند. در سفره غذایی افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ما بر نان و غلات سبوسدار که فیبر قابلتوجهی دارند تاکید داریم؛ چراکه بیماران قلبی باید به اندازه کافی فیبر دریافت کنند تا چربی خونشان کاهش پیدا کند. یعنی بهجای برنجسفید، از برنجقهوهای و بهجای نان لواش، نان سنگک یا بربری مصرف کنند. در این میان، چنین افرادی نباید از مصرف ماهی که منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ است غافل شوند؛ زیرا این ماده غذایی میتواند مانند آسپرین عمل کرده و به کاهش لختهشدن خون کمک کند.
درنهایت هم فراموش نکنیم که مصرف روغن سالم،ازجملهروغنزیتون وروغنکانولا،باید جایگزینمصرفروغنهای معمولی در رژیم غذایی افراد باشد؛ البته که زیادهروی درباره مصرف این روغنها که منبع امگا۳ وامگا۹ هستند هم توصیه نمیشود.
نظر شما